HALA PREFABRICATE
Locatie: BUMBESTI - JIU - str. Castru Vartop nr. 2
Beneficiar: SC PHILRO INDUSTRIAL SRL Bucuresti
Proiectant rezistenta: SC INDOMO CONSTRUCT SRL - Brasov
Suprafata desfasurata: 380 mp
Inceput executie/Receptie finala: vara 2006/toamna 2006

Descrierea constructiei

            Constructie de forma dreptunghiulara in plan, avand o deschidere de 12.42m si 5 travei, de 6,00m (distante masurate intre axele structurale). In interiorul halei s-a prevazut amplasarea unui pot rulant de 10t.
            Structura de rezistenta este din stalpi din beton armat realizati in varianta prefabricati pe santier, incastrati in fundatii tip pahar. La partea superioara a acestora se reazema grinzi longitudinale din beton armat prefabricate. Acoperisul este integral metalic si se compune din grinzi transversale rezemate pe stalpii de beton armat, pane de acoperis, contravantuiri orizontale la nivelul acoperisului.
            Grinzile de acoperis s-au prevazut a se realiza din profile europene, sectiune variabila (vute in zona eforturilor maxime) imbinate la montaj cu suruburi de inalta rezistenta.
            Panele de acoperis sunt proiectate in solutia de grinzi continue pe reazeme, fiind alcaturite din profile zincate cu pereti subtiri si sectiune de tip Z, prinderea pe rigle efectuandu-se cu clipuri si cu suruburi.
            Contravantuirile orizontale s-au prevazut din tiranti din otel rotund in sistem incrucisat, ancorati de grinzile de acoperis, panele constituind talpile unor grinzi cu zabrele orizontale. Contravantuirile orizontale astfel alcatuite, dispuse pe directie transversala si longitudinala, formeaza la nivelul acoperisului o saiba, care transmite incarcarile orizontale din seism si vant la stalpi si implicit la fundatiile structurii halei.
            Stalpii de beton armat prezinta console pentru rezemarea grinzilor de rulare pentru podul rulant.
            Invelitoarea de la nivelul acoperisului se realizeaza din tabla cutata fixata pe panele de acoperis, termoizolatie din vata minerala si o tabla cutata la exterior sau in varianta panouri tip sandwich.
            Inchiderile s-au prevazut a se realiza din panouri tip sandwich pe o structura de rigle alcatuite din profile metalice din profile cu pereti subtiri ambutisate la rece (tip C).
            Fundatiile stalpiilor de structura ai halei sunt izolate, de tip pahar din beton armat
.