SHOWROOM & SERVICE AUTO VOLKSWAGEN
Locatie:: B-dul Splaiul Unirii, nr. 643-673, sector 3, Bucuresti
Beneficiar: S.C. MIDOCAR S.R.L.
Proiectant: S.C. INDOMO CONSTRUCT SRL - Brasov
Suprafata desfasurata: 5420 mp
Inceput executie/Receptie finala: toamna 2006/vara 2007

Descrierea constructiei

a) Hala service
            Este o constructie de forma dreptunghiulara in plan, avnd o deschidere de 21.00m si 13 travei, de 6.00m. Aceasta are o anexa laterala deschiderii, cu o deschidere de 5,00m pe toata lungimea halei. Deasemenea exista si o anexa independenta (doar cu acoperis comun) de dimensiuni in plan: 21,00m x 12,00m.
            Structura de rezistenta este integral metalica si se compune din cadre transversale cu noduri rigide, articulate la nivelul fundatiilor, pane de acoperis, contravantuiri orizontale la nivelul acoperisului si contravantuiri verticale intre stalpi, pe directie transversala (in frontoane) si pe directie longitudinala.
            Cadrele metalice s-au prevazut a se realiza din tabla sudata, cu rigle si stalpi de sectiune variabila, imbinate la montaj cu suruburi de inalta rezistenta.
            Panele de acoperis sunt proiectate in solutia de grinzi continue pe reazeme, fiind alcaturite din profile zincate cu pereti subtiri si sectiune de tip Z, prinderea pe rigle efectuandu-se cu clipuri si cu suruburi.
            Invelitoarea de la nivelul acoperisului se realizeaza din tabla cutata fixata pe panele de acoperis, termoizolatie din vata minerala si o tabla cutata la exterior.
            Adiacent halei principale, din considerente tehnologice, s-au prevazut ateliere anexe. Anexele au o deschidere de 5.00m si structura integral metalica, cu stalpi amplasati in dreptul stalpilor de structura ai halei, articulati la nivelul fundatiilor, si grinzi de acoperis, articulate la nivelul stalpilor halei si legate rigid de stalpii exteriori.
            Fundatiile stalpiilor de structura ai halei si anexelor sunt de tip bloc din beton simplu si cuzinet de beton armat, avand inglobate buloanele de ancoraj ale stalpilor metalici.
            Inchiderile s-au prevazut a se realiza din tabla cutata la exterior - vata minerala - tabla cutata la interior pe o structura de rigle alcatuite din profile metalice din profile cu pereti subtiri ambutisate la rece.

b) Cladirea de birouri
            Este o constructie de forma dreptunghiulara in plan, avand 3 deschideri (una de 6.50m si doua de 7.00m) si 9 travei (a cate 4.50m). Regimul de inaltime este parter si etaj.
            Structura de rezistenta este alcatuita din cadre metalice cu noduri rigide, incastrate la baza si plansee din beton armat monolit, rezemate pe grinzile de cadru cu care conlucreaza prin intermediul unor elemente de legatura rigide (conectori).
            Cadrele metalice de structura s-au prevazut a se realiza din tabla sudata si profile de tip european, iar imbinarile la noduri se fac cu suruburi de inalta rezistenta.
            Fundatiile structurii cladirii de birouri se vor realiza din cuzinet din bloc de beton simplu si cuzinet din beton armat cu piese metalice de ancorare a structurii metalice – buloane de ancoraj.

c) Cladirea showroom
            Este o constructie cu structura complexa, integral metalica in concordanta cu cerintele firmei germane VOLKSWAGEN.
            Structura de rezistenta se compune in principal din:
- doi stalpi centrali de sectiune tubulara variabila, de tip „umbrela” (cu contrafise);
- conturul exterior al cladirii (descris mai jos);
- pe contur si pe cei doi stalpi reazema o retea de grinzi cu zabrele pe doua directii peste care se monteaza grinzile secundare de acoperis din profile laminate; peste acestea sunt asezate panele de acoperis, din profile metalice zincate cu pereti subtiri si apoi invelitoarea cu doua straturi de tabla cutata si termoizolatie din vata minerala.