HYPERMAKET DEDEMAN
Locatie: Aleea Sinaia, FN, localiatea Targoviste
Beneficiar: SC DEDEMAN SRL Bacau
Proiectant fundatii si structura inchideri: SC INDOMO CONSTRUCT SRL - Brasov
Suprafata desfasurata: 6.620 mp
Inceput executie/Receptie finala: vara 2006/toamna 2006

Descrierea constructiei

           Constructie de forma dreptunghiulara in plan, avand trei deschideri de 16,00m si 15 travei, de 8,00m, cu o inaltime la atic de 8,80m. Aceasta are o anexa laterala cu o deschidere de 16,00m si o lungime de 32,00m, cu o inaltime la atic de 8,80m.

            Structura de rezistenta este integral metalica si se compune din cadre transversale cu noduri rigide (articulate la nivelul fundatiilor pe axele marginale si incastrate la nivelul fundatiilor pe axele centrale), pane de acoperis, contravantuiri orizontale la nivelul acoperisului si contravantuiri verticale intre stalpi, pe directie transversala (in frontoane) si pe directie longitudinala.
            Cadrele metalice s-au prevazut a se realiza din tabla sudata, cu rigle si stalpi de sectiune variabila, imbinate la montaj cu suruburi de inalta rezistenta.
            Panele de acoperis sunt proiectate in solutia de grinzi continue pe reazeme, fiind alcaturite din profile zincate cu pereti subtiri si sectiune de tip C, prinderea pe rigle efectuandu-se cu clipuri si cu suruburi.
            Invelitoarea de la nivelul acoperisului se realizeaza din tabla cutata fixata pe panele de acoperis, termoizolatie din vata minerala si o tabla cutata la exterior.
            Adiacent halei principale, s-a prevazut o anexa cu o structura integral metalica, cu stalpi amplasati in dreptul stalpilor de structura ai halei, incastrati la nivelul fundatiilor, si grinzi de acoperis, legate rigid de stalpi. Structura acoperisului si invelitoarea s-au prevazut in aceeasi solutie constructiva ca si cea de la  hala service.
            Fundatiile stalpiilor de structura ai halelor si anexelor sunt de tip bloc din beton simplu si cuzinet de beton armat, avent inglobate buloanele de ancoraj ale stalpilor metalici
.